Çalkama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çalkama TarifiÇalkama Tarifi MALZEMELER: 1 kg mısır veya çavdar unu 1,250 ml süt 750 gram süt kaymağı 750 gram pırasa 1 çorba kaşığı peynir rendesi 1 5 su bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Yıkadığınız pırasaları küçük küçük doğrayıp üzerine rendelenmiş peynir ve 1 çay kaşığı tuz atın Yoğurarak iyice karıştırın Mısır ununa 1 çay kaşığı tuz atıp yavaş yavaş süt ilave ederek akışkan hale getirilinceye kadar yoğurun Zemini yağlanmış tepsinin içine hamurun yarısını koyup elle yayın Üzerine hazırlanan harç koyup elle yayarak bastırın Kalan hamuru tepsinin üstünü kapatacak biçimde yayın Üzerine zeytinyağı ile çırpılmış kaymak döküp dağıtın Bir kaşığı dik olarak yer yer bastırıp kaymağın hamurun arasına girmesini sağlayın Son olarak üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırına koyun 160-180 derecede 45-50 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirin Sıcakken dilimlere ayırıp ılık servis yapın Not: Genellikle öğle yemeği olarak yenir Yanında yoğurt ya da ayran önerilir Çalkama, ısırgan otu, ıspanak veya yeşil soğanla da yapılabilir
|
|
|
|