Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşı, tarifi, yufka

Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi



Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi

MALZEMELER:
Yufka için:
2 kg un
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Aşı için:
1 kg kemikli kuzu eti
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Un, yağ, tuz ve yeterince ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirin 10 bezeye ayırıp 65-70 cm çapında yufkalar açın Yufkaları kızgın sac üzerinde ters yüz ederek pişirin Üst üste koyup serin bir yerde saklayın Parça etleri kemiklerinden ayrılıncaya kadar iyice pişirin Kemikleri ayıklayıp etleri küçük parçalar halinde bölün Kuru yufkaları orta büyüklükte bir tepsinin içine kırarak yerleştirin Üzerine et suyu gezdirin ve et parçalarını sıralayın İsteğe göre kırmızı pul biber ya da karabiber serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.