Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kayık, kıymalı

Kıymalı Kayık Böreği

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kayık Böreği



Kıymalı Kayık Böreği






3 hazır yufka
1 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (ince kıyılmış)
30 g dolmalık fıstık
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kakule (istenirse)
bir tutam kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı tarçın
125 g mantar (ince kıyılmış)
50 g (3 çorba kaşığı) kuru üzüm (kıyılmış)
250 g yağsız dana kıyması
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan ve taze sarımsak karışımı

Önce fırınınızı 220 °'C'a ısıtın Yufkaları üst üste koyup, 11 cm x 5 cm boyutlarında oval parçalar kesin Kestiğiniz bu parçalardan her birini kayık biçimi tartölet kalıplarına hafifçe bastırarak yerleştirin (kenarlara taşan fazlalıkları makasla kesip atın) 30 tartölet kalıbı,aynı biçimde hazırlanınca, bir tepsiye dizip, tepsiyi fırına sürerek yufkaları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (8-10 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp, hamurdan kayıkları parçalamadan kalıplardan çıkararak, tel ızgara üstünde soğumaya bırakın
Zeytinyağının yarısını bir tavaya koyup, ısıtın Isınınca soğanı ekleyip, kısık ateşte yumuşayana (ama renkleri kahverengileşmemelidir) kadar (5 - 6 dakika) pişirin Dolmalık fıstık, sarmısak, kimyon, kakule (istenirse), kırmızıbiber ve tarçını ekleyip, 2 - 3 dakika daha pişirin, Mantarları katarak, yumuşayıp suyunu çekene kadar (7 - 8 dakika) pişirmeye devam edin Suyunu iyice çekince, kuru üzümleri ekleyip, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alın Mantarlı karışımı bir tabağa aktarıp, bir kenara bırakın
Kalan yağı tavaya koyup, tütmeye başlayıncaya kadar ısıtın Sonra kıymayı ekleyip, rengi değişmeye başlayana kadar karıştırarak kavurun Mantarlı karışımı ekleyip, karıştırarak birkaç dakika ısıttıktan sonra, tuzu ve karabiberi serpin Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı bir kaşıkla karıştırdıktan sonra hamur kayıklarına doldurun Kayıkları geniş bir tabağa dizip, ince kıyılmış taze soğan - sarmısak karışımıyla süsleyerek, sıcak sıcak servis yapın

Not: Baharatlı kıymalı kayıklar, kapağı sıkıca kapalı bir kapta saklanıp, istendiğinde yeniden ısıtılarak servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.