Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) 300 g yağsız dana kıyması 1 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu) bir tutam taze çekilmiş karabiber 3 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan 1 1/2 hazır yufka 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş) Bir salata kâsesine kıyma, soya sosu (ya da soyu), zencefil ve kıyılmış taze soğanları yerleştirin Karabiberi serpip, bir kenarda 20 dakika dinlenmeye bırakın Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Her hazır yufka yaprağından 45 x 30 cm boyutlarında 3 dikdörtgen kesip, bu dikdörtgen biçimindeki parçalardan da 4'er dikdörtgen kesin 12 krem karamel kabına, hamur parçalarını kenarlardan taşacak biçimde döşeyip, kâseyi buzdolabından alarak kıymayı hamurların üstüne paylaştırın Dışa taşan kenarlara biraz erimiş tereyağı sürüp, her kenarından bir çiçek taçyaprağını andıracak biçimde harcın üstüne doğru katlayın ve kaplarda dik duracak kadar bastırıp düzleştirin Üstlerineyeniden erimiş tereyağı sürüp, alüminyum folyoyla örterek börekleri fırında 20 dakika kadar pişirin Sonra üstlerinin altın sarısı bir renk alması için alüminyum folyoları çıkarıp, 10 dakika daha pişirin Krem karamel kaplarını fırından alıp, börekleri içlerinden parçalamadan çıkararak sıcak sıcak servis yapın
|
|
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)Gül Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan ) MALZEMESİ 4 Yufka 1,5 Çay fincanı eritilmiş margarin 2 Çay fincanı beyaz peynir rendesi 1 Demet dereotu veya maydanoz 1 Yumurta YAPILIŞI 1 Yufkaları muska gibi dörde bölünüz 2 Bir yüzünü yağlayınız 3 Yuvarlak tarafına boydan boya, maydanoz ve peynir rendesi karışımından yayınız 4 Sıkıştırmadan sivri uca doğru sarınız 5 Uzun ruloyu bir ucundan başlıyarak tekrar tekerlek gibi hiç boşluk bırakmadan sarınız ve çukur bir tepsiye diziniz 6 Üzerine soğuk su dökerek on dakika su içinde bekletiniz, sonra süzgece çıkarıp süzülmesini bekleyin 7 Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip, üzerine yağ ve yumurta sarısı sürünüz 8 Kızgın fırında pişiriniz Not: Bu börek bu şekilde yapıldığı gibi aralarına yağ sürülmüş iki kat sigara böreği şeklinde de yapılabilir
|
|
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)Gül Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi 750 gram hazır yufka 100 gram peynir 1 yumurta 1/4 demet maydanoz karabiber zeytinyağı ayçiçeği yağı Yufkaları üst üste koyup geniş bir bardak veya fincanla daireler hâlinde kesiniz Daha sonra, peynir, maydanoz, karabiberi iyice karıştırıp börek içi olarak hazırlayınız Hazırladığınız bu içten bir miktar alıp, kestiğiniz dairelerin merkezine gelecek şekilde koyunuz 4-5 yufkayı bu şeklide üst üste koyup, orta kısmına parmakla bastırınız Kızgın ayçiçeği yağında kızartınız Börekler gül şekli alır
|
|
|
|