![]() |
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) 300 g yağsız dana kıyması 1 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu) bir tutam taze çekilmiş karabiber 3 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan 1 1/2 hazır yufka 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş) Bir salata kâsesine kıyma, soya sosu (ya da soyu), zencefil ve kıyılmış taze soğanları yerleştirin ![]() ![]() Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)Gül Böreği Tarifi ( Hazır Yufkadan ) MALZEMESİ 4 Yufka 1,5 Çay fincanı eritilmiş margarin 2 Çay fincanı beyaz peynir rendesi 1 Demet dereotu veya maydanoz 1 Yumurta YAPILIŞI 1 Yufkaları muska gibi dörde bölünüz ![]() 2 Bir yüzünü yağlayınız ![]() 3 Yuvarlak tarafına boydan boya, maydanoz ve peynir rendesi karışımından yayınız ![]() 4 Sıkıştırmadan sivri uca doğru sarınız ![]() 5 Uzun ruloyu bir ucundan başlıyarak tekrar tekerlek gibi hiç boşluk bırakmadan sarınız ve çukur bir tepsiye diziniz ![]() 6 Üzerine soğuk su dökerek on dakika su içinde bekletiniz, sonra süzgece çıkarıp süzülmesini bekleyin ![]() 7 Yağlanmış tepsiye aralıklı dizip, üzerine yağ ve yumurta sarısı sürünüz ![]() 8 Kızgın fırında pişiriniz ![]() Not: Bu börek bu şekilde yapıldığı gibi aralarına yağ sürülmüş iki kat sigara böreği şeklinde de yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)Gül Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi 750 gram hazır yufka 100 gram peynir 1 yumurta 1/4 demet maydanoz karabiber zeytinyağı ayçiçeği yağı Yufkaları üst üste koyup geniş bir bardak veya fincanla daireler hâlinde kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|