![]() |
Semsek Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Semsek Böreği TarifiMalzemeler Hamur için : 200 gr un 1 Tatlı kaşığı toz maya 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz İçi için : 500 gr lor peyniri 100 gr ezilmiş ceviz içi 3 Adet yumurta Yarım demet taze soğan 50 gr doğranmış yeşil zeytin Yarım demet maydanoz 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Adet yumurta (üzerine sürmek için) Hazırlanışı Toz mayayı, şekerli ılık suda biraz bekleterek kabartın ![]() Daha sonra un, yumurta, tozşeker ile birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin ![]() 20 dakika dinlendirin ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ![]() Merdane ile yarım santim kalınlığında açın ![]() Harçı için lor peyniri, ceviz içi, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber,tuz ve doğranmış yeşil zeytini karıştırın ![]() Açtığınız hamurun içine koyun ![]() Kapatıp, kenarlarını bastırın ![]() Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp, 150 derecelik fırında yarım saat pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|