![]() |
Sandiviç Ekmeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sandiviç Ekmeği TarifiSandiviç Ekmeği Tarifi 2 tane taze yumurta 1 kahve kaşığı tuz 2 bardak özlü un 1 ceviz kadar yaş maya veya 1,5 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı un şeker 2-3 kahve fincanı süt 1 ceviz kadar tereyağı Un, hamur tahtası üzerine konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamurun kabarıklığını gidermek için un ilâve edilmeden biraz yuğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuduğu zaman, sandviçler birer yanlarından boylamasına 3/4 kısımlarına kadar kesilir, tereyağı sürülür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sandiviç Ekmeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sandiviç Ekmeği TarifiSandiviç Ekmeği Tarifi 500 gram un 3 yumurta 50 gram tereyağı 1 bardak süt 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 25 gram maya tuz Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını genişçe havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek, her parçayı tahta üzerinde yuvarlayıp muntazam oval şekil veriniz ![]() Hafif yağlanmış tepsiye dizerek, hamurlar tepside biraz mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|