![]() |
Otlu Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otlu Börek TarifiOtlu Börek Tarifi Malzemeler 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı su 6 su bardağı un 2 yemek kaşığı limon suyu (veya 2 kaşık sirke ) 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi; ½ kilo ıspanak, ısırgan, gelincik, taze soğan (yoksa kuru soğan da olur) 250 gr beyaz peynir veya çökelek, Tuz, karabiber Yufkalara sürmek için; 1 su bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek için; 4 yemek kaşığı yoğurt 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Hamuru açmak için; Buğday nişastası ve un Hazırlanışı -Unu eleyip yoğurma kabına koyun ![]() ![]() ![]() -Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin ![]() ![]() -Hamuru açmak için göz kararı nişasta ve unu bir kâsede karıştırın ![]() ![]() -Açtığınız yufkanın üzerine kaşıkla sıvı yağ gezdirdikten sonra yufkanın her tarafına iç harcını serpin ![]() -Yufkayı bir tarafından başlayarak rulo yapıp sarın ve yağladığınız fırın tepsisine sıralayın ![]() ![]() -Bir kâsede yoğurt ve sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün ![]() ![]() İç harcını: ıspanak, değişik otlar(ısırgan, gelincik, ebegümeci vs) taze soğan, peynir ve çökelek ile yapın ![]() İç harcını ister hafif kavurun ister çiğden yapın ![]() ![]() Ot bulamazsanız böreği sadece ıspanaklı yapabilirsiniz ![]() Not: Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine serip biraz tepsertirseniz(kurutursanız) daha güzel oluyor ![]() Un miktarını ve diğer malzemeleri azaltarak daha az hamur yoğurabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|