![]() |
Mecidiye Bisküvisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mecidiye Bisküvisi TarifiMecidiye Bisküvisi Tarifi 8 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 yumurta 1 kahve kaşığı vanilya esansı 150 gr (1+1/4 su bardağı) un 2 çorba kaşığı ceviz (ince dövülmüş) Kaplaması: 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 15 vişne şekerlemesi (ortalarından ikiye bölünmüş) Önce, fırınmızı orta sıcaklığa (190'C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede' 8 çorba kaşığı yağı ve şekeri tahta bir kaşıkla, köpük köpük olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru top yapıp yağlı kağıda sararak, 30 dakika buzdolabında bekletiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurları, yağladığınız tepsiye dizip, fırının orta katında 10-15 dakika bisküviler nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Bisküvileri fırından çıkarıp tel ızgaraya aktararak, tamamen soğuduktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|