Labne Hamurlu Poğaça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Labne Hamurlu Poğaça TarifiLabne Hamurlu Poğaça Tarifi 1 paket yaş maya 1 adet yumurta 1,5 çay bardağı sıvıyağ 1 paket labne peynir 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kdar un İçi için: Yarım kalıp beyaz peynir Yarım demet maydanoz Üzeri için: 1 adet yumurta Su, şeker ve maya eritilir Üzerine yağ, labne, yumurta eklenir, kısa süre karıştırılır Sonra tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat kadar dinlendirilir Sonra ceviz kadar parçalar alınır ve çay tabağı kadar açılır Ortasına peynirli iç konur, kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine çırpılmış yumurta sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
|
|
|
|