Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babaoğlundan, böreği, haşmet, milföy, somonlu, tarifi, tutku

Haşmet Babaoğlundan Somonlu Milföy Tutku Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haşmet Babaoğlundan Somonlu Milföy Tutku Böreği Tarifi

Haşmet Babaoğlundan Somonlu milföy Tutku böreği Tarifi

Her şey o fena halde trajik ve aykırı bir tutkuyu anlatan filmi seyretmemle başladı Başrollerinde Jeremy Irons ile Julliette Binoche'un oynadığı Domoge'dan (Ölesiye) söz ediyorum Sonra ne yapıp edip filmin uyarlandığı, Josephine Hart'ın romanını okudum Ve o sayfada Neden bilmem, takılıp kaldım Roman kahramanının Paris'te bir otel restoranında içindeki tutkuyu umarsızca bastırmaya çalışarak bir şeyler yiyip içmeye çalıştığı o sahnede Bir şişe Mersault şarabı eşliğinde millefeuille de saumon atıştırıyordu kahramanımız

O andaki duygularını ise şöyle tarif ediyordu: "Milföy damağımda usulca dağılıyordu sanki; katlarının arasındaki somon, dilimin üzerinde kayıyordu Sanki ilk kez yemek yiyordum Yalnız olduğuma seviniyordum Çünkü Anna'dan uzak kalmaya çok ihtiyacım vardı" Peki, ben ne yaptım? Aylarca kendi "somonlu milföy'ümü aradım; kendim yaptım, yurtdışına gittiğimde "başlangıç" olarak sunulan farklı somonlu milföylerden tattım; denedim, denedim Sonunda çok basit fakat çok lezzetli bir tarifte karar kıldım, denedim, çok sevdim, ona bağlı kaldım; adını da "tutku böreği" koydum

Malzemeler:

* Kare biçimli iki yaprak milföy hamuru

* Füme somon dilimi

* Portakal marmeladı

* İki dilim taze kaşarpeyniri

* Yarım salatalık

* Yarım haşlanmış yumurta

* Üç yaprak taze maydanoz

Yapılışı:
Yağlı kâğıt üzerine milföy hamurunun bir yaprağını yerleştirin Üzerine sadece tat katacak kadar ince bir kat halinde portakal marmeladı sürün Sonra kalınca kesilmiş somon dilimini ve diğer taze kaşarpeyniri dilimini koyun Kalan milföy yaprağıyla üzerini kapatın Fırçayla hafifçe yumurta sürün ve fırına verin Hamur kabarıp kızardığında çıkartıp tabağa yerleştirin irice seçilmiş taze maydanoz yapraklarını hamura saplayarak süsleyin Yanına yerleştirilmiş jülyen salatalık dilimleri ve yarım haşlanmış

yumurtayla servis edin

* Dileyen taze kaşarpeyniri yerine Fransızlar gibi taze lor veya krem peynir kullanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com