![]() |
Makaronı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makaronı TarifiMakaronı Tarifi Makarnalar, undan sade ve yumurtalı olarak hemen üç boyda (kalın, orta, ince) ve muhtelif şekillerde delikli imal edilir ![]() ![]() ![]() Evvelâ makarna çubukları, istenilen büyüklükte ve biraz uzunca kırılır ![]() ![]() Makarnanın pişme müddeti de, makarna hamurunun cinsine ve kalınlığına göre değişmekle beraber umumiyetle pişme müddeti olarak (20) dakika kabul edilmiştir ![]() Keyfinize göre, herhangi cins makarnalar haşlanıp, kevgirde süzüldükten sonra tabaklara alınıp üzerine kızgın tereyağı gezdirilir ve istenilen salça ile rendelenmiş peynir konulur ![]() Not: 250 gram makarna için 2 litre su kâfidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|