Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, ekmek, kaşarlı, tarifi, videolu

Kaşarlı Ekmek Böreği Tarifi ( Videolu )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Ekmek Böreği Tarifi ( Videolu )



Kaşarlı Ekmek Böreği Tarifi ( Videolu )

"Kaşarlı Ekmek Böreği"
önce malzeme listesini öğrenelim, sonra birlikte yapımına geçelim
20 dilim tost ekmeği
12 dilim kaşar peyniri
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 litre süt
üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
gördüğünüz gibi malzeme listemiz çok kısa
yapımı da çok kolay, şimdi yapımına başlıyoruz
tost ekmeklerinin kenarlarını alarak işleme başlıyoruz
normal ekmek kullanırsak, bütün olarak çıkartalım
daha kolay olur
bayat tost ekmeklerimizin kenarlarını aldıktan sonra
kullanacağımız tepsiyi yağladık
şimdi ekmek dilimlerini sıralıyoruz
aslında tepsinin büyüklüğüne göre kullandığımız malzeme
azalır ya da artabilir
biz bu gün bu tepsiyi uygun gördük
şimdi üzerlerine tereyağı sürüyoruz
ekemek dilimleri az sonra ıslanacağı için genişleyecek
onun için aralık bırakabiliriz
şimdi üzerlerine birer dilim kaşar bırakıyoruz
şimdi üzerlerine ikinci kat ekmek dilimlerini yerleştirebiliriz
şimdi bıraktığımız yağın yarısını üst kata sürelim
dilimlerimizi kısa süre kenara bırakalım
yumurtalarımızı kıralım
şeklini kaybedene kadar kısa süre çırpalım
yavaş yavaş sütü de ilave edelim
bu kadar karıştırmak yeterli
şimdi dilimlerimizin üzerine gezdirelim
süt miktarı çok gelebilir ama, hiç endişeniz olmasın
hepsini çekecek
böreğimizi hazırladık, şimdi buzdolabının alt rafına yerleştiriyoruz
bir gece burada bekleyecek
ertesi gün
evet, bir gece geçti, böreklerimiz oldukça yumuşamış
şimdi son işlem olarak üzerlerine rendelediğimiz
kaşar peynirini serpebiliriz
artık böreğimizi önceden ısıttığımız 190 derece fırına verebiliriz
kaşarler eriyip kızarana kadar pişirebiliriz
kaşarlı ekmek böreğimiz fırından çıktı
çok da güzel çıtırtılar geliyor kulağımıza
bir anlamda fırında tost gibi de bir yemek oldu
özellikle kahvaltılarda zevkle tüketebiliriz
bu bölümümüzde oldukça kolay bir tarif paylaştık
üstelik bayat ekmekleri de değerlendirmek için güzel bir yöntem
kenarlarını da blenderden geçirerek köfte yapımında
galeta unu gibi kullanabiliriz
denerseniz bu tarifi de beğeneceğinize inanıyorum
şimdiden Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.