![]() |
Kaşarlı Ekmek Böreği Tarifi ( Videolu ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşarlı Ekmek Böreği Tarifi ( Videolu )Kaşarlı Ekmek Böreği Tarifi ( Videolu ) "Kaşarlı Ekmek Böreği" önce malzeme listesini öğrenelim, sonra birlikte yapımına geçelim 20 dilim tost ekmeği 12 dilim kaşar peyniri 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 1 litre süt üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri gördüğünüz gibi malzeme listemiz çok kısa yapımı da çok kolay, şimdi yapımına başlıyoruz tost ekmeklerinin kenarlarını alarak işleme başlıyoruz normal ekmek kullanırsak, bütün olarak çıkartalım ![]() ![]() ![]() daha kolay olur bayat tost ekmeklerimizin kenarlarını aldıktan sonra ![]() ![]() ![]() kullanacağımız tepsiyi yağladık şimdi ekmek dilimlerini sıralıyoruz aslında tepsinin büyüklüğüne göre kullandığımız malzeme ![]() ![]() ![]() azalır ya da artabilir biz bu gün bu tepsiyi uygun gördük şimdi üzerlerine tereyağı sürüyoruz ekemek dilimleri az sonra ıslanacağı için genişleyecek onun için aralık bırakabiliriz şimdi üzerlerine birer dilim kaşar bırakıyoruz şimdi üzerlerine ikinci kat ekmek dilimlerini yerleştirebiliriz şimdi bıraktığımız yağın yarısını üst kata sürelim dilimlerimizi kısa süre kenara bırakalım yumurtalarımızı kıralım şeklini kaybedene kadar kısa süre çırpalım yavaş yavaş sütü de ilave edelim bu kadar karıştırmak yeterli şimdi dilimlerimizin üzerine gezdirelim süt miktarı çok gelebilir ama, hiç endişeniz olmasın hepsini çekecek böreğimizi hazırladık, şimdi buzdolabının alt rafına yerleştiriyoruz bir gece burada bekleyecek ertesi gün evet, bir gece geçti, böreklerimiz oldukça yumuşamış şimdi son işlem olarak üzerlerine rendelediğimiz ![]() ![]() ![]() kaşar peynirini serpebiliriz artık böreğimizi önceden ısıttığımız 190 derece fırına verebiliriz kaşarler eriyip kızarana kadar pişirebiliriz kaşarlı ekmek böreğimiz fırından çıktı çok da güzel çıtırtılar geliyor kulağımıza bir anlamda fırında tost gibi de bir yemek oldu özellikle kahvaltılarda zevkle tüketebiliriz bu bölümümüzde oldukça kolay bir tarif paylaştık üstelik bayat ekmekleri de değerlendirmek için güzel bir yöntem kenarlarını da blenderden geçirerek köfte yapımında ![]() ![]() ![]() galeta unu gibi kullanabiliriz denerseniz bu tarifi de beğeneceğinize inanıyorum şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|