![]() |
Damat Paçası Tarifi ( Hazır Yufkadan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damat Paçası Tarifi ( Hazır Yufkadan )Damat Paçası Tarifi ( Hazır Yufkadan ) 2-3 adet tavuk göğsü veya 1 adet ufak bütün tavuk 6 su bardağı tavuk suyu 3 adet hazır yufka Sos için; 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 3 adet sarımsak (dövülmüş) 2 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı dolusu un 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sirke 3 su bardağı tavuk suyu öncelikle, tavuk etlerini, 9 bardak su ilavesiyle haşlanmaya bırakın ![]() Bu arada hazır yufkaların her birini dörder parçaya ayırın ![]() ![]() 10 dakika önceden, ısıtılıp 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika iyice kuruyup sararıncaya dek kızartın ![]() ![]() Üzerine haşlanan tavukları incecik didikleyin ![]() ![]() öte yandan, sosu hazırlamak için; sıvıyağı, yoğurdu, dövülmüş sarımsağı, sirkeyi, tuzu, yumurta sarısını, unu ve 3 su bardağı ılık tavuk suyunu derin bir kapta mikserle 2-3 dakika çırpıp, bir tencereye aktarın ![]() Orta ateşte sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ![]() Son olarak, bu sosu tavuklu yufkaların üzerine döküp üzerine, isterseniz tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberi gezdirin ![]() Dilimleyip sıcak olarak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|