![]() |
Çil Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çil Böreği TarifiÇil Böreği Tarifi 5 adet hazır yufka 250 gr orta yağlı kıyma 2 çay kaşığı tuz, karabiber İç harcı için; 5 adet yumurta 250 gr yoğurt 1 su bardağı süt 2 diş sarımsak (dövülmüş) Ayrıca; 250 gr bitkisel margarin, (tereyağı da kullanabilirsiniz) Kıymayı orta boy bir tavaya koyun ![]() Orta ısılı ateşte, kendi yağı ve suyuyla sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ![]() ![]() Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için; yumurtaları geniş ve derin bir kaba kırın ![]() ![]() Dövülmüş sarımsakları ilave edip tekrar karıştırın ![]() ![]() Yağı küçük bir tavada eritin ![]() ![]() Yufkalardan birini buruşturarak tepsiye yerleştirin, (dışarıya sarkmaması gerekiyor) Üzerine erimiş yağdan 2-3 yemek kaşığı kadar gezdirin ![]() ![]() İkinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirip üzerine yağ ve kıymalı harç ekleyin ![]() ![]() ![]() Böreği önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirip çıkarın ![]() ![]() Not: Orjinal tarifte börek fırından çıkınca üzerine ayrılan 3 yemek kaşığı yoğurtlu kıymalı harç sürülür ve kapatılmış ama sıcak olan fırında 10 dakika daha bekletilir ![]() |
![]() |
![]() |
|