![]() |
Macaronı Au Gratın Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macaronı Au Gratın TarifiMacaronı Au Gratın Tarifi 500 gram makarna 100 gram rendelenmiş gravyer peyniri 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri 100 gram tereyağı (tepsiyi yağlamak ve makarna üzerine serpmek içindir ![]() Salçasi için; 100 gram yuvarlak doğranmış soğan 50 gram soğanı kavurmak için tereyağı 1 kilo kaynamış süt Bir mikdar maydanoz güzel kokulu kekik (ufalanmış) Hindistancevizi tuz biber baharat 75 gram un Salça malzemesi unla karıştırılarak salça tertip edilir ![]() Tepsi yağlanır, bir kat peynir serpilir ve salçadan dip tabakası olarak konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnalar kurumadan, çabuk kabuk ve dip tutması için, tepsiyi gayet sıcak fırına salmalıdır ![]() ![]() Not: Bu makarna tertibine, tıpkı fırın makarnası gibi haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|