Su Böreği (Manisa) Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Su Böreği (Manisa) TarifiSu Böreği (Manisa) Manisa İl Kültür Müdürülüğü Malzeme: 1 kg un, 16 yumurta, 1 demet maydanoz, 500 gr kıyma, 2 paket margarin, 150 gr tereyağı, karabiber, tuz Yapılışı: Unun içine 8 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tuz katılıp su ile kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur Margarin eritilerek ikiye bölünür, yarısı kıyma kavurmakta, yarısı da tepsi yağlamakta kullanılır Kıyma eritilen margarinle kavrulup, soğutulur Kalan 8 yumurta kıymanın içine kırılır, tuz, karabiber ve maydanoz eklenir Hamurun tamamı 8 parçaya bölünerek oklava yardımıyla yufka haline getirilir Tepsi yağlandıktan sonra 2 yufka arasına maydanoz katılarak tepsiye yayılır Bir tencerede tuzlu su kaynatılıp, 4 adet yufka 6şar parçaya bölünüp, kaynamakta olan tuzlu suyun içinde iyice pişirilir Daha sonra kevgirle alınıp, başka bir kaptaki soğuk suya bırakılır Oradan alındıktan sonra süzgüye konulup, suyu süzdürülür Kavrulan kıyma karışımı 4e bölünüp dörtte biri tepsiye yufkanın üzerine serilir Kıymanın üstüne sudan çıkan yufka parçaları serilir Bu şekilde mevcut kıymalarla sudan çıkan yufkalar 3er sefer serilir En üstte kalan 2 yufka arasına maydanoz serpilerek, böreğin üstü örtülür Bu şekilde odun kömüründe pişirilerek servis yapılır |
Su Böreği (Manisa) Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Su Böreği (Manisa) Tarifipaylaşım için çok teşekkürler serkan ağabey |
|