![]() |
Alt Üst Böreğinin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alt Üst Böreğinin TarifiAlt Üst Böreğinin Tarifi Yapımı Malzemeler 750 gr un 2 Adet yumurta 1 Paket margarin 2 Çorba kaşığı sirke 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Yeterince su ve tuz İçi için : Yarım kilo ıspanak Tuz Hazırlanışı Öncelikle unu ekleyin ![]() İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun ![]() Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun ![]() Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin ![]() Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın ![]() İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın ![]() Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin ![]() Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın ![]() Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin ![]() Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın ![]() İki hamuruda merdaneyle biraz açın ![]() Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin ![]() Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın ![]() Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin ![]() Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin ![]() İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın ![]() Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin ![]() Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin ![]() Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alt Üst Böreğinin Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alt Üst Böreğinin TarifiAlt Üst Böreği Tarifi Malzemeler 3,5 su bardağı un 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık dolusu katı yoğurt 2 nohut büyüklüğünde yaş maya 1 adet yumurta Açılan hamuru yağlamak için tereyağı + zeytinyağı karışımı İç harcı için peynir + ince doğranmış maydanoz Yapılışı 3,5 bardak unu yoğurma kabına alın, yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, yoğurt ve mayayı ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alt Üst Böreğinin Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alt Üst Böreğinin Tarifielllerinize sağlık,teşekkürler |
![]() |
![]() |
|