Bademli Kirpi Kurabiye Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kirpi Kurabiye TarifiBademli Kirpi Kurabiye Tarifi 100 gr kavrulmamış badem içi Yarım limon kabuğu rendesi 1 paket margarin 500 gr un 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 adet yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı kuş üzümü Fırınınızı 170 dereceye ısıtın Fırın tepsisini yağlayın Üzeri için kullanacağınız bademleri uzunlamasına ince ince doğrayın Hamurda kullanacağınız bademleri robotta çekin Geniş bir kaba pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki yağı koyun Elinizle yağ beyazlayana kadar karıştırın Yumurtayı, çekilmiş bademi, elenmiş unu, suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin, hamur elinizi bırakana kadar hafifçe yoğurun Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alın, elinizle oval şekli verin Ovalin bir ucunu hafifçe sivriltin Üzerine fırça ile yumurta akı sürün Doğradığınız bademlerden bir miktarını diklemesine kurabiyenin üzerine saplayın Kuş üzümünün 2 tanesini ovalin sivrilttiğiniz kısmına göz gibi yapıştırın Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizin 170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın |
|