Sarmısaklı Ekmekler Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Ekmekler Tarifi10 dilim ekmek 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kşığı kekik 2 yemek kaşığı tereyağ Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip ekmek dilimlerini sıralayalım Her bir dilimin üzerine bıçağın ucu ile bir miktar tereyağı sürün Ben tereyağı yerine Zeytinyağlı Becel kullandım, siz nasıl tercih ederseniz o şekilde yapabilirsiniz Bir kase içerisinde ezilmiş sarımsak, kekik ve zeytin yağını karıştırın Ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan sürün Fırının sadece üst kısmını 200 derece ısıtın Ekmekler altın rengini alıp, sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar pişirin
|
|
|
|