Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
midye, poğça, tarifi

Midye Poğça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Poğça Tarifi



Midye Poğça Tarifi

Malzemeler
Yarım kilo süt
1 çorba kaşığı kuru maya
tuz
un
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
peynir
maydanoz






Hazılanışı:
Süt, un, tuz ve mayadan oluşan yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin Daha sonra hamuru 6 eşitparçaya bölerek, bezelerin(yumakların, parçaların) herbirini oklava ile 30 cm çapında açın ve her bir hamurun üzerine 6 eşitparçaya böldüğünüz margarinin 1 parçasını sürün Hamurların 3 tanesini üst üste koyup elinizle üzerine bastırarak büyütün
Büyüttüğünüz bu parçayı sıkı bir şekilde rulo yapın Aynı işlemi kalan 3 hamur içinde tekrarlayın Oluşan 2 tane ruloyu 2parmak genişliğinde keserek geniş yüzeyine (halkaların göründüğü kısmı üzerine) yatırın ve elinizle biraz açarak içerisinepeynir ve maydanozlu harcınızdan koyarak yarım ay şeklinde kapatın üzerine yumurta sarısı sürerek kızartın Kızardığında katlar iyice açılacak ve midye şeklinde bir görünüm oluşacaktır Yapılışı biraz zahmetlide olsa severek yiyeceğinize eminim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.