Peynirli Çörek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Çörek TarifiPeynirLi Çörek Tarifi MALZEME: 4 Bardak un 1 Bardak yoğurt 250 gr tereyağı 1 Adet yumurta 1 Kahve kaşığı tuz 1/2 Paket Kabartma tozu 100 gr beyaz peynir 1 yumurta sarısı dereoyu ya da maydanoz HAZIRLANIŞI: Düz bir yerde yağla un bir bıçakla ince ince kesilir İçine yumurtanın sarısı, yoğurt, tuz ve kabartma tozu konduktan sonra elle yuğrula yuğrula bir hamur yapılır Hamur biraz açılır ve rula haline getirilerek üzerine bir bez kapatılır Buzdolabına konur Bir gün sonra kullanır Ertesi günü beyaz peynir çatalla ufalanır, içine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz, bir yumurtanın sarısı konur, iyice karıştırılr Hazır hamurdan küçük parçalar alınıp ortalarına bu peynirden konur, hamurun boş kalan kısmı üstüne katlanır, kenarları parmakla bastırılır, fırında pişirilir |
Peynirli Çörek Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Çörek TarifiPeynirli çörek 2 adet yufka, 100 gram beyaz peynir veya tulum peyniri, yarım demet maydanoz, çörek otu, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı margarin Öncelikle bir kabın içinde küçük küçük kestiğiniz beyaz peyniri ve ince ince kıydığınız maydanozu karıştırın îki yufkayı da dörder parçaya bölün Parçaların her birine çok az eritilmiş margarin sürün önceden hazırladığınız peynirli içi kestiğiniz yufkaların geniş kenarlarına koyun İlk önce yufkayı geniş bir sigara böreği şeklinde sarın Daha sonra elde ettiğiniz ruloyu elinizle içe doğru kıvırarak hilal şekline getirin Çırptığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla çöreklerin üzerine sürün Son olarak üzerine bol miktarda çörek otu serpin Çörekleri önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30 dakika veya üzerleri pembeleşene dek pişirin |
|