Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kıymalı, nemse, tarifi

Kıymalı Nemse Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Nemse Böreği Tarifi



Kıymalı Nemse Böreği Tarifi

Hamuru:
500 gr (4 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
500 gr tereyağı
250 gr (1+1/4 su bardağı) soğuk su

Harcı:
300 gr kuzu kıyması (yağsız)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan
2 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber

Harcı hazırlamak için, küçük bir tencerede iki çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 4-5 dakika, karıştırarak pişiriniz Soğanlar pembeleşince kıymayı, tuzu ve biberi ekleyip ara sıra karıştırarak, 8-10 dakika pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, yumurta sarılarını ve maydanozu katarak bir kez karıştırınız Tencereyi bir kenara bırakınız
Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu büyük bir kaba eleyip, bir bıçak ile 125 gr tereyağı keserek, unun içine koyunuz Tereyağı ve unu parmak uçlarınızla ufalayıp, arasıra soğuk su katarak sert bir hamur yapınız Hamuru yoğurup, biçim verilebilir hale getirdikten sonra, top yapıp yağlı bir kağıda sararak, 15 dakika kadar buzdolabında dinlendiriniz
Kalan tereyağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta bir kaşığın sapıyla 2 cm kalınlığına inene kadar döverek inceltip, uzun bir biçime sokunuz
Hafifçe unlanmış tezgahta hamuru, 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açınız Dövdüğünüz tereyağı açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, hamuru üstüne katlayarak, buzdolabında 10 dakika daha dinlendiriniz
Hamuru buzdolabından çıkarıp ters çevirerek, tezgaha koyunuz Dikdörtgen biçiminde ileriye iterek açınız Dikdörtgeni üçe katlayınız Açık tarafını kendinize çevirdikten sonra tekrar açınız Hamuru yeniden 15 dakika, buzdolabında dinlendiriniz Aynı işlemi 7 kez daha tekrarlayınız En sonuncusunda katlanmış tarafı alta çevirip, hamuru ileriye doğru iterek açtıktan sonra, baştan 2 cm bırakarak, 2 cm'lik aralıklarla harcı döşeyiniz Çapı yaklaşık 2 cm olan tırtıllı bir kalıpla, harç ortada kalacak biçimde, börekleri kesiniz Her hirini ortadan ikiye katlayıp, uçlarını hafifçe bastırarak kapatınız
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız Fırın tepsinizi bir çorba kaşığı tereyağla yağlayınız Börekleri tepsiye 2-3 cm ara ile yerleştiriniz Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika, börekler nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp Nemse böreklerinizi hemen servis ediniz

Not: Nemse böreğini özellikle kış aylarında yapmanızı öğütleriz (Yazın sıcakta hamurun hazırlanması oldukça güç olur) Mutlaka yazın hazırlamak isterseniz, bütün malzemeyi soğuk olarak kullanmanız ve börek hamurunuzu serin bir yerde açmanız gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.