Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krepten, nalesnik, tarifi

Krepten Nalesnik Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krepten Nalesnik Tarifi



Krepten Nalesnik Tarifi

125 gr (1 su bardağı) tuzlu krep hamuru
500 gr beyaz peynir
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
2 yumurtanın sarısı
2 yumurtanın akı
1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
2 çorba kaşığı hurma (çekirdekleri çıkarılıp, kıyılmış)

Bir fırçayla küçük kalın dipli bir tavayı hafifçe yağlayıp, orta ateşte kızdırınız Tavayı ateşten alıp, ortasına 4 çorba kaşığı tuzlu krep hamuru koyunuz
Tavayı çabucak eğip çevirerek, hamuru her yanına dağıtınız Tavayı yeniden ateşe oturtup, 1 dakikadan biraz fazla pişiriniz Tavayı sallayıp krepi oynatınız (Krepin piştiğini anlamak için, bir kenarını spatulayla kaldırınız Krepin altının rengi, açık altın sarısı olmalıdır Bu rengi almamışsa, 10 saniye daha pişiriniz) Spatulayla krepi alt üst edip, ters tarafını 30 saniye kızartınız (Krepin bu ikinci yanının her tarafı aynı biçimde kızarmayacağından harcın krepin bu kısmına döşenmesi gerekir) Krepi ateşe dayanıklı bir cam tabağa çıkarıp, kalan hamurla öteki krepleri de aynı biçimde pişirerek, sıcak olarak saklayınız
Beyaz peyniri, orta boy bir kasenin üstüne yerleştirilmiş tel süzgece koyunuz Peyniri, tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak süzgeçten geçirip, bir kenara bırakınız
Büyük bir kaseye 2 çorba kaşığı yağ ve yumurta sarılarını koyup, tahta bir kaşıkla hafif ve kabarık olana kadar dövünüz Peyniri katıp, dövmeye devam ediniz Portakal kabuğu, şeker, vanilya esansı ve kremayı katıp, hepsi iyice karışana kadar yeniden dövünüz
Orta boy bir kasede yumurta aklarını, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz Madeni bir kaşıkla, yumurta aklarını yavaşça peynirli karışıma katınız Krepleri tezgaha düz olarak yayıp, her birinin bir kenarına biraz peynirli harçtan koyarak, krepleri rulo halinde sarınız
Kalan 4 çoraba kaşığı yağı, büyük bir tavada orta ateşte kızdırıp, tavaya birkaç krep rulosu koyarak (kat yerleri altta olmalıdır) her yanlarını 3-4 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız Delikli kepçeyle krepleri bir servis tabağına çıkarıp, ötekileri de aynı biçimde kızartana kadar sıcak tutunuz
Bütün krep rulolarını kızarttıktan sonra, üstlerine portakal suyu serpip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.