Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, patatesli, tarifi

Patatesli Ay Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ay Çöreği Tarifi



PATATESLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ

1 su bardağı ayçiçek yağı, 200 g margarin (eritmeden) 1 su bardağı yoğurt, 1 paket hamur kabartma tozu, 5 su bardağı un ile hamur hazırlanır
Diğer yanda 4 patates haşlanır, rendelenir Tuz, karabiber eklenir

Hamur ikiye bölünür Bir parçası merdane ile yuvarlak açılır Sekize bölünür

Üçgenlerin geniş olan tarafına patatesli iç malzeme konur Rulo yapılır Diğer hamur parçasına da aynı işlem uygulanır Yağlanmış tepsiye dizilir Üstüne yumurta sarısı sürülür, susam serpilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Patatesli Ay Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ay Çöreği Tarifi



Patatesli Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler 24 adet:
1 paket toz maya
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı

Toz maya ve unu bir kaseye alın Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın Toplam 15 adet parça elde edin Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün Bunlardan 5 adedini üstü üste koyduktan sonra en üste de tereyağı sürün Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin Diğer tarafta rendelenmiş patates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları çıkarın Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun Sigara böreği sarar gibi sarın Her iki ucundan bükerek ay şekline getirin Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin

Not: Un az gelirse 1-2 çorba kaşığı ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Patatesli Ay Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ay Çöreği Tarifi



elllerinize sağlık,patateslisini ilk kez duyuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.