Patatesli Ay Çöreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ay Çöreği TarifiPATATESLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ 1 su bardağı ayçiçek yağı, 200 g margarin (eritmeden) 1 su bardağı yoğurt, 1 paket hamur kabartma tozu, 5 su bardağı un ile hamur hazırlanır Diğer yanda 4 patates haşlanır, rendelenir Tuz, karabiber eklenir Hamur ikiye bölünür Bir parçası merdane ile yuvarlak açılır Sekize bölünür Üçgenlerin geniş olan tarafına patatesli iç malzeme konur Rulo yapılır Diğer hamur parçasına da aynı işlem uygulanır Yağlanmış tepsiye dizilir Üstüne yumurta sarısı sürülür, susam serpilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir![]() |
|
Patatesli Ay Çöreği Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ay Çöreği TarifiPatatesli Ay Çöreği Tarifi Malzemeler 24 adet: 1 paket toz maya 3 su bardağı un Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta Bir tutam tuz 2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı İçi için: 3 adet haşlanmış patates 10 dal maydanoz Tuz Karabiber Üzeri için: Haşhaş tohumu 1 adet yumurtanın sarısı Toz maya ve unu bir kaseye alın Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın Toplam 15 adet parça elde edin Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün Bunlardan 5 adedini üstü üste koyduktan sonra en üste de tereyağı sürün Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin Diğer tarafta rendelenmiş patates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları çıkarın Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun Sigara böreği sarar gibi sarın Her iki ucundan bükerek ay şekline getirin Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin Not: Un az gelirse 1-2 çorba kaşığı ilave edebilirsiniz
|
|
Patatesli Ay Çöreği Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ay Çöreği Tarifielllerinize sağlık,patateslisini ilk kez duyuyorum |
|
|
|