![]() |
Tuzlu Galeta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Galeta TarifiTuzlu Galeta Tarifi 125 gr tereyağı veya margarin 2 çorba kaşığı süt 1,5 çorba kaşığı anason 3 kahve fincanı un tuz Ortası çukurlaştırılan una yağ, tuz ve bir fincan su koyularak yoğrulur, hamur haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tuzlu Galeta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Galeta TarifiMalzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 3/4 su bardağı su 1 paket yaş maya (40 gr ![]() 4 su bardağı un 1 çorba kaşığı şeker tuz Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tuzlu Galeta Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Galeta Tarifi200 gr (1 su bardağı) süt 15 gr maya 1 tath kaşığı şeker 500 gr (4 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Sütü orta boy bir tencereye koyup orta ateşte bir taşım kaynatınız ![]() ![]() Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp şekeri ekleyerek, krema kıvamına getiriniz ![]() ![]() ![]() Un ve tuzu ısıtılmış bir kaseye eleyip, ortasına çukur yaparak içine mayayı akıtınız ![]() Yağı ılık süte katıp eritiniz ![]() ![]() Kasenin üstünü bir bezle örtüp kabarması için sıcak bir yerde 45 dakika bekletiniz ![]() Hamur kabarınca, unlanmış tahta üstüne alıp 3 dakika, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() Hamuru rulo yapıp bıçakla 32 parça kesiniz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 °C) getirip ısıtınız ![]() Galetaları fırında 10 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Galeta özellikle perhizde bulunanların denemesi gereken bir tariftir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|