![]() |
Yağlı Simit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Simit TarifiYağlı Simit Tarifi 125 gr tereyağı 250 gr özlü un 1/2 ceviz kadar yaş maya 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı susam ve çörek otu 2 tane yumurta 1 kahve kaşığı tuz ![]() Elenmiş un hamur tahtası üzerinde daire şeklinde açılır, ortasına maya, 2 - 3 çorba kaşığı ılık süt ya da su konarak ezilir ![]() ![]() Kabarınca üzerindeki un yığınında yer yer çatlaklar meydana gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur, yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yağlı Simit Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Simit TarifiYağlı Simit Tarifi MALZEMESİ 1 Su bardağı erimiş yağ 1 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı şeker 1 Yumurta, Yarım çay bardağı ılık su Yarım tatlı kaşığı maya Aldığı kadar un Çörekotu YAPILIŞI 1 Mayayı, bir kaşık şekerli su veya sütle kabartınız ![]() 2 Süt ve yağ ile mayayı karıştırınız ve aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapınız ![]() 3 Cevizden büyük parçalar koparıp el ile, hamur tahtası üstünde yuvarlıyarak simit yapınız ![]() 4 Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek kabartması için, ılık bir yerde bir saat bekletiniz ![]() 5 Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiniz ![]() 6 Kızgın fırında pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yağlı Simit Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Simit Tarifi2,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı süt 3 adet yumurta yeteri kadar tuz Hamur tahtası üzerine unu eleyin, ortasını açın, açılan yere zeytinyağı, yumuşak tereyağı, 2 yumurta, su ve yeteri kadar tuz konur iyice yoğrulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|