Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
simit, tarifi, yağlı

Yağlı Simit Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Simit Tarifi



Yağlı Simit Tarifi

125 gr tereyağı
250 gr özlü un
1/2 ceviz kadar yaş maya
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı susam ve çörek otu
2 tane yumurta
1 kahve kaşığı tuz

Elenmiş un hamur tahtası üzerinde daire şeklinde açılır, ortasına maya, 2 - 3 çorba kaşığı ılık süt ya da su konarak ezilir Sonra, iç çevresinden un yedirerek yumuşak bir hamur yapılır, kalan un da üzerine yığılarak mayalanmaya bırakılır
Kabarınca üzerindeki un yığınında yer yer çatlaklar meydana gelir Maya ortasında bırakılır, un daire şeklinde açılır Yağ, 1 yumurta ve tuz, ortasına konulup ezildikten sonra yoğrulur, yumuşak bir hamur yapılır Tahta üzerinde veya bir kap içinde ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
Hamur, yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür Küçük parmak kalınlığında çubuklar yapılır, uçları birleştirilerek simit şekli verilir Hafif yağlanmış bir tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir Tepsi içinde de bir miktar mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu karışımı serpilir, orta ısılı fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Yağlı Simit Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Simit Tarifi



Yağlı Simit Tarifi

MALZEMESİ
1 Su bardağı erimiş yağ
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı şeker
1 Yumurta,
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı maya
Aldığı kadar un
Çörekotu

YAPILIŞI
1 Mayayı, bir kaşık şekerli su veya sütle kabartınız
2 Süt ve yağ ile mayayı karıştırınız ve aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapınız
3 Cevizden büyük parçalar koparıp el ile, hamur tahtası üstünde yuvarlıyarak simit yapınız
4 Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek kabartması için, ılık bir yerde bir saat bekletiniz
5 Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiniz
6 Kızgın fırında pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Yağlı Simit Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Simit Tarifi



2,5 su bardağı un

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı su

2 çorba kaşığı süt

3 adet yumurta

yeteri kadar tuz

Hamur tahtası üzerine unu eleyin, ortasını açın, açılan yere zeytinyağı, yumuşak tereyağı, 2 yumurta, su ve yeteri kadar tuz konur iyice yoğrulur 15 dakika beklettikten sonra bir parça hamur alın, simit şekline getirerek üzerine yumurta sarısı sürüp ağır ateşli fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.