Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızartma, lahmacun, tarifi

Kızartma Lahmacun Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Lahmacun Tarifi



Kızartma Lahmacun

1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gr domates
1 adet rende soğan
1 adet rende domates
1 adet ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı

Önce ılık su, maya ve şeker karıştırılır, 10 dakika bekletilir Sonra diğer hamur malzemeleri eklnerek orta sertlikte bir hamur yapılır Hamur 1 saat dinlenmeye bırakılır Bu arada iç malzeme çiğden karıştırılır Dinlenen hamur 8 parçaya ayrılır Her parça merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır Ortalarına iç paylaştırılır Kenarları 1 parmak eninde üste doğru toplanır Tavada yağ kızdırılır Önce kıymalı kısmı yağa gelicek şekilde atılır Çevrildikten sonra diğer yüzü kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.