Karaköy Poğaçası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karaköy Poğaçası TarifiMalzemeler: - 250 gr margarin, - 1 çay bardağı zeytinyağ, - 1 çay bardağı ılık su, - 1 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 yemek kaşığı sirke, - 1 paket kabartma tozu, - 250 gr beyaz peynir, - Aldığı kadar un ![]() Yapılışı:Yoğurma kabına yumuşamış margarin, ılık su, yumurta beyazı, zeytinyağ, sirke ve tuzotu koyup iyice karıştırın Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın Peyniri çatalla ezin Hamuru elinizle açarak bir kaşık peynir koyup kapatın Yağlanmış tepsiye dizin Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun
|
|
Karaköy Poğaçası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karaköy Poğaçası TarifiKaraköy Poğaçası 1 paket tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar un İçi için: 1 kalıp beyaz peynir Yarım demet maydanoz Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı toz şeker 1 çorba kaşğı süt Yumuşak tereyağı, yumurta ve süt parmak uçlarıyla karıştırılır Üzerine tuz, kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur Hamur strece sarılır, buzdolabında en az 5 saat bekletilir Daha sonra yumurta kadar parçalar alınır Parmak uçlarıyla kabaca açılır Ortasına yeteri kadar iç konur, kapatılır Üzerine yumurta sarısı, süt ve şeker karışımı sürülür Çatalla çizik atılır Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kıpkırmızı olana dek pişirilir
|
|
|
|