![]() |
Safranlı Pizza |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safranlı PizzaSafranlı Pizza Malzemeler: Hamur: 1 paket Pizza Un 100-125 ml (1-1,5 çay bardağı) su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 ml (1 çay bardağı) su Üzeri için: 1 su bardağı pirinç Sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 çay kaşığı tuz 3 adet öğütülmüş karanfil 2-3 adet defne yaprağı Yarım çay kaşığı muskat rendesi Yarım çay kaşığı safran Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı anason Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı köri Yarım su bardağı badem 280 g (3,5 su bardağı) rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletin, kabuklarını soyup ikiye bölün ![]() Pizza un karışımını ve paketin içindeki pizza sosunu tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 190°C / 210°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Kalan 1/3 oranındaki kaşar peynirini pişme süresinin son 5 dakikasında pizzanın üzerine yayıp pişirmeye devam edin ![]() Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|