![]() |
Ayranlı Zeytinli Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayranlı Zeytinli Çörek TarifiAyranlı Zeytinli Çörek Tarifi 5 su bardağı un 1 yemek kaşığı tuz 1 paket toz "instant" maya (11 gr) (42 gramlık yaş mayanın yarısı da kullanılabilir) 1 yemek kaşığı tozşeker 2 su bardağı ayran (hazır satılan ayranlardan) 50 gr bitkisel margarin (iyice yumuşamış olmalı) Ayrıca 8 yemek kaşığı zeytin ezmesi Üzeri için; 2 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı çörekotu Un derin bir yoğurma kabına koyulduktan sonra üzerine tuz atılıp karıştınlır ![]() ![]() Tozşeker de katıldıktan sonra 2 su bardağı ayran azar azar ilave edilir ve yoğrulmaya başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur mutfak tezgahının üzerinde iki eşit parçaya aynlır ![]() ![]() Üzerlerine dörder yemek kaşığı kadar zeytin ezmesi sürülür ve uzun kenarlarından başlanarak rulo yapılır, Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpiştirilir ![]() Rulo çörekler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilip 20 dakika da tepside bekletilir ![]() Çörekler 5 dakika önceden ısıtılıp 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika, üzerleri altın sansı oluncaya kadar pişirilip çıkarılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|