Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, kasesi, tarifi

Hamur Kasesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Kasesi Tarifi



Hamur Kasesi Tarifi

180 gr (1+1/2 su bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
45 gr (3 çorba kaşığı) margarin
2-3 çorba kaşığı çok soğuk su

Unu ve tuzu orta boy derin bir kaseye eleyip tereyağ ve margarini ekleyerek bıçakla ekmek içi görünümü alana kadar ufalayınız
Bir çorba kaşığı soğuk su katıp bıçakla karışıma yediriniz Hamuru pürtüksüz olana kadar yoğurup, hamur çok kuru ise bir kaşık soğuk su daha katarak, buzdolabında 30 dakika bekletiniz
Hafifçe unlanmış hamur tahtasında hamuru 0,5 cm kalınlığında açınız Merdanenin üstünde kaldırarak kalıba döşedikten sonra, sarkan kısımları bıçakla kesiniz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız Hamuru çatalla delip üstünü alüminyum kağıtla örttükten sonra kuru fasulyelerle ağırlık yapınız Hamuru fırında 10 dakika pişirdikten sonra fasulye ve alününyum kağıdı kaldırarak 5 dakika daha, hamur nar gibi kızarana kadar pişiriniz Hamuru fırından çıkarıp soğutunuz Hamur kaseniz kullanılmaya hazırdır

Not: Bu hamur kasesini çeşitli harçlarla kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Hamur Kasesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Kasesi Tarifi



10 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı

60 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı un

60 gr (1/4 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı toz şeker

2 yumurtanın sarısı

2 yumurtanın akı

1 çay kaşığı vanilya esansı

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 kahve kaşığı tuz

Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız 22,5 sm'lik bir kalıbı, 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız 2 tatlı kaşığı unu, 2 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırıp yağlanmış kalıba serperek, fazlalığı silkeledikten sonra kalıbı bir kenara bırakınız

Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyup vanilya esansını ekleyerek yumurta teli ile karışım soluk ve koyu olana kadar çırpınız Kalan 60 gr toz şekerin yarısını katıp çırpınız

Bir başka orta boy kasede yumurta aklarını yumurta teli ila kar haline getiriniz Yavaş yavaş kalan 30 gr şekeri ekleyip yumurta akı sertleşene kadar çırpmaya devam ediniz Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını yavaşça yumurta sarılı karışıma yediriniz

Kalan 60 gr (1/2 su bardağı) un, kabartma tozu ve tuzu yumurta karışımına ekleyip hızlı hızlı karıştırınız Karışımı kaşıkla düzgün biçimde kalıba boşaltıp fırında 15-20 dakika, hamur sıkılaşana kadar pişiriniz Hamuru fırından alıp tek ızgara üstünde soğutunuz Hamur kaseniz servise hazırdır

Not: Bu hamur kasesi özellikle tatlı harçlarla yada taze ve konserve meyvelerle kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.