Hamur Kasesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Kasesi TarifiHamur Kasesi Tarifi 180 gr (1+1/2 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin 2-3 çorba kaşığı çok soğuk su Unu ve tuzu orta boy derin bir kaseye eleyip tereyağ ve margarini ekleyerek bıçakla ekmek içi görünümü alana kadar ufalayınız Bir çorba kaşığı soğuk su katıp bıçakla karışıma yediriniz Hamuru pürtüksüz olana kadar yoğurup, hamur çok kuru ise bir kaşık soğuk su daha katarak, buzdolabında 30 dakika bekletiniz Hafifçe unlanmış hamur tahtasında hamuru 0,5 cm kalınlığında açınız Merdanenin üstünde kaldırarak kalıba döşedikten sonra, sarkan kısımları bıçakla kesiniz Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız Hamuru çatalla delip üstünü alüminyum kağıtla örttükten sonra kuru fasulyelerle ağırlık yapınız Hamuru fırında 10 dakika pişirdikten sonra fasulye ve alününyum kağıdı kaldırarak 5 dakika daha, hamur nar gibi kızarana kadar pişiriniz Hamuru fırından çıkarıp soğutunuz Hamur kaseniz kullanılmaya hazırdır Not: Bu hamur kasesini çeşitli harçlarla kullanabilirsiniz
|
|
Hamur Kasesi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Kasesi Tarifi10 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı un 60 gr (1/4 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 yumurtanın sarısı 2 yumurtanın akı 1 çay kaşığı vanilya esansı 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve kaşığı tuz Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız 22,5 sm'lik bir kalıbı, 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız 2 tatlı kaşığı unu, 2 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırıp yağlanmış kalıba serperek, fazlalığı silkeledikten sonra kalıbı bir kenara bırakınız Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyup vanilya esansını ekleyerek yumurta teli ile karışım soluk ve koyu olana kadar çırpınız Kalan 60 gr toz şekerin yarısını katıp çırpınız Bir başka orta boy kasede yumurta aklarını yumurta teli ila kar haline getiriniz Yavaş yavaş kalan 30 gr şekeri ekleyip yumurta akı sertleşene kadar çırpmaya devam ediniz Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını yavaşça yumurta sarılı karışıma yediriniz Kalan 60 gr (1/2 su bardağı) un, kabartma tozu ve tuzu yumurta karışımına ekleyip hızlı hızlı karıştırınız Karışımı kaşıkla düzgün biçimde kalıba boşaltıp fırında 15-20 dakika, hamur sıkılaşana kadar pişiriniz Hamuru fırından alıp tek ızgara üstünde soğutunuz Hamur kaseniz servise hazırdır Not: Bu hamur kasesi özellikle tatlı harçlarla yada taze ve konserve meyvelerle kullanılır
|
|
|
|