Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dirilmesi, ölülerin

Ölülerin Dirilmesi

Eski 01-21-2010   #1
bukett
Icon1861

Ölülerin Dirilmesi

Ebu Kalabe’den rivayet ediliyor ki, bir gece rüyasinda kabristan görüyor

Kabirler yarilmis, icinde bulunan ölüler kabirlerden cikmis ve kabirlerinin kenarlarinda oturmuslar

Ölülerin her birinin önünde, nurdan bir tabak bulunuyor

Onlarin arasinda, komsularindan bir adam görüyor ki, önünde digerleri gibi nurdan tabak bulunmuyor Kendisine:

“Senin günahin nedir ki, önünde digerleri gibi nurdan tabak görmüyorum?” dedi O da söyle cevap verir:

“Bunlarin dünyada kendileri icin dua eden, sadaka veren cocuklari ve dostlari vardir Bu nur, onlara gönderilen sevaplardan meydana gelmedir

Benim ise yaramaz, haylaz bir oglum vardir Benim icin dua etmez, sadaka vermez Onun icin benim nurum yoktur, ben komsularimdan utaniyorum

“ Ebu Kalabe uyandigi zaman, ölünün cocugunu cagirir, rüyasinda gördügünü kendisine anlatir Bunlari duyunca, ölen adamin oglu pisman olur ve ona der ki:

“Ben tevbe ettim

Daha evvel yaptiklarimi bir daha yapmayacağim

” Sonra ibadet ve taata yönelip, babasi icin dua eder ve sadaka verir

Bir müddet sonra Ebu Kalabe o kabristani, ilk hali gibi rüyasinda görür O adamin önünde de digerlerinin nurundan daha mükemmel ve günesin ziyasindan daha parlak bir nur görüyor

Adam, Ebu Kalabe’ye der ki: „Ey Ebu Kalabe! Allah seni en hayirli seylerle mükafatlandirsin

Senin sözünle oglum cehennem atesinden kurtuldu, ben de komsularimin arasinda utanmaktan kurtuldum,

Elhamdülillah

Allah cc cümlemize anlamayı ,anlatmayı ve hakkı hak bilip hakkıyla yaşamayı ve yaşatmayı öğretsin,,,amin,,,,,

G€rç€k ßana bîr adım daha yaklş gafl€t ßnd€n ßîr adm daha g€rî at ama uzak dr ßnd€n d€ssas

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com