![]() |
Ölülerin Dirilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() Ölülerin DirilmesiEbu Kalabe’den rivayet ediliyor ki, bir gece rüyasinda kabristan görüyor ![]() Kabirler yarilmis, icinde bulunan ölüler kabirlerden cikmis ve kabirlerinin kenarlarinda oturmuslar ![]() Ölülerin her birinin önünde, nurdan bir tabak bulunuyor ![]() Onlarin arasinda, komsularindan bir adam görüyor ki, önünde digerleri gibi nurdan tabak bulunmuyor ![]() “Senin günahin nedir ki, önünde digerleri gibi nurdan tabak görmüyorum?” dedi ![]() “Bunlarin dünyada kendileri icin dua eden, sadaka veren cocuklari ve dostlari vardir ![]() ![]() Benim ise yaramaz, haylaz bir oglum vardir ![]() ![]() ![]() “ Ebu Kalabe uyandigi zaman, ölünün cocugunu cagirir, rüyasinda gördügünü kendisine anlatir ![]() “Ben tevbe ettim ![]() Daha evvel yaptiklarimi bir daha yapmayacağim ![]() ” Sonra ibadet ve taata yönelip, babasi icin dua eder ve sadaka verir ![]() Bir müddet sonra Ebu Kalabe o kabristani, ilk hali gibi rüyasinda görür ![]() ![]() Adam, Ebu Kalabe’ye der ki: „Ey Ebu Kalabe! Allah seni en hayirli seylerle mükafatlandirsin ![]() Senin sözünle oglum cehennem atesinden kurtuldu, ben de komsularimin arasinda utanmaktan kurtuldum, Elhamdülillah ![]() Allah c ![]() ![]()
|