Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi250 gram tavuk (göğüs kısmından) 1 adet kuru soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 3 disş sarımsak 250 gram beyaz peynir 1 paket (250 gr) Teremyağ HAMURU İÇİN: 3 su bardağı un (375 gr) 15 gram kuru maya 1 çay kasığı tozşeker 250 gram ılık su Kekik Tuz Karabiber Mayayı, şekeri ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile ezip, ortasını açtığımız unun içine koyalım Üzerini un ile örtüp, (10-15 dakika kadar) mayalanmasını bekleyelim Hamuru yeterince ılık su ilavesi ile yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, 15-20 dakika bekletelim Parmak büyüklüğünde fileto olarak kestiğimiz tavuk etlerini, 1 çorba kaşığı Teremyağ yağında tersli yüzlü kızartalım Yeterince tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan indirelim İnce kıydığımız kuru soğanı, Teremyağ yağında ve orta ısılı ateşte kavurmaya başlayalım Önce kıyılmış biberleri, arkasından sarımsağı, daha sonra da kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesleri tencereye ilave edip, orta ısılı ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, ufalanmış beyaz peynir ile karıştıralım Hamurlardan bir parçasını elimizle yuvarlak olarak açıp, yayalım İçine yeterince tavuk üzerine de peynirli sos koyup, diğer yarısını üzerine kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim Üzerine erimiş yağ sürüp, kaşar peyniri rendesi serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
|
|
|
|