![]() |
Sucuklu Ay Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sucuklu Ay Böreği Tarifi12 adet milföy hamuru 1 adet kuru soğan 200 gram sucuk 2-3 diş sarımsak 150-200 gram kasar peyniri rendesi 250 gram Teremyağ 1 adet yumurta sarısı 1-2 kaşık sıvıyağ İnce ince kıydığımız kuru soğanı Teremyağ yağında pembeleştirelim ![]() İçine tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları katıp, 1-2 dakika kavuralım ![]() 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve ince kıyım sarımsakları ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, 1 fincan kadar sıcak su koyarak ağzı kapalı olarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim ![]() Milföy hamurlarını oklava yardımı ile birazcık büyültüp, bir köşesine soğanlı içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım ![]() Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek rulo şeklinde sarıp, hafif kıvırarak ay çöreği şekli verelim ![]() Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim ![]() Birazcık da kaşar peynir rendesi serpip, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim ![]() |
![]() |
![]() |
|