![]() |
Sebzeli Hint Böreği Tarifi ( Samaso ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Hint Böreği Tarifi ( Samaso )Sebzeli Hint Böreği Tarifi ( Samaso ) hamur için: 1/2 kg ![]() 4 çorba kaşığı süt 1,5 çorba kaşığı sıvıyağ su tuz İç için: 2 orta boy patates 1/2 su bardağı donmuş bezelye 1/4 su bardağı kuru üzüm 1/2 demet taze kişniş veya 1 çorba kaşığı kişniş 2 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı tarçın 1/4 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil karabiber kızartmak için sıvıyağ Unu derin bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() Patatesleri haşlayıp soğuyunca ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilerseniz, hamur yerine hazır börek yufkası kullanarak, Samosaları iri muska böreği gibi hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebzeli Hint Böreği Tarifi ( Samaso ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Hint Böreği Tarifi ( Samaso )Samosa Tarifi ( Sebzeli Hint Böreği Tarifi ) Hamuru için; 1/2 kg un 1 yemek kaşığı kekik tohumu 1 su bardağı su Tuz Harç için; 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay kaşığı tanekimyon 1 çay kaşığı tane kişniş 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 3 haşlanmış patates 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye 1 sivri biber 3 dal maydanoz Tuz Kızartmak için; Ayçiçeği yağı Hamur için; yarım kg un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın ![]() ![]() Patateslerin kabuğunu soyup püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler kesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|