![]() |
Osmanlı Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Böreği TarifiOsmanlı Böreği Tarifi Hamur için; 500 gr un 1 yumurta 150 gr eritilmiş tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 su bardağı su Harç için; 150 gr beyaz peynir 200 gr kıyma 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 5 soğan 1 yumurta Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 50 gr dolmalık fıstık Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı kuşüzümü Üzeri için; 1 yumurta Hamur için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın ![]() ![]() Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın ![]() ![]() Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ortalanna iç malzemeleri ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|