![]() |
Patatesli Peynirli Kuruvasan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Peynirli Kuruvasan TarifiPatatesli Peynirli Kuruvasan Tarifi 2 adet orta boy haşlanmış patates (yaklaşık 400 gr) 2 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 adet toz maya 5 su bardağı un İçi için; 100-150 gr rendelenmiş beyaz peynir 1/2 demet maydanoz 1 adet yumurtanın akı Patatesler derin bir kaba rendelenip tuz katılır ![]() ![]() ![]() Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılıp tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla 20 santim çapında bir yuvarlak oluşturacak şekilde açılır ![]() ![]() Diğer taraftan, içinin hazırlanması için; incecik kıyılmış maydanoz, peynir ve yumurta akı bir tabağa koyulup çatalla çırpılır ![]() Bu harçtan 2 tatlı kaşığı alınarak üçgen yufkaların birinin geniş tarafına koyulur ![]() ![]() ![]() Hazırlanan kuruvasanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ![]() ![]() Kuruvasanlar 5 dakika önceden ısıtılarak 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 25-30 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirilip çıkarılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|