![]() |
Paskalya Bisküvisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Bisküvisi TarifiPaskalya Bisküvisi Tarifi 90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker 1 yumurtanın sarısı 1 yumurtanın akı 175 gr (1+1/2 su bardağı) un 1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 kahve kaşığı tuz 2 çorba kalşığı süt (ılık) Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Büyük bir kaseye, kalan yağ (6 çorba kaşığı) ile 1/4 su bardağı şekeri koyup, tahta bir kaşıkla krema haline getiriniz ![]() Yumurta sarısını katıp 2 dakika, hafif ve kremamsı olana kadar dövünüz ![]() Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyip, sütü katarak oldukça yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırınız ![]() ![]() Kaseyi buzdolabından alıp, hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalmlığında açınız ![]() ![]() ![]() Tavşanları fırın tepsisine dizip, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi yeniden fırına sokup 10 dakika daha, bisküviler nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|