![]() |
Tavuklu İslama Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu İslama Börek TarifiTavuklu Islama Börek Tarifi 2 adet hazır yufka 1/2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı sıcak tavuk suyu Beşamel sos için; 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt (Kaynar olmalı) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tuz karabiber İç harcı için; 150 gr haşlanmış tavuk göğsü 1 su bardağı haşlanmış bezelye (Konserve bezelye de kullanılabilir) 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tuz karabiber Beşamel sosun hazırlanması için; zeytinyağı tavaya aktanlıp orta ısılı ateşte ısıtılır ![]() ![]() Kaynar süt azar azar ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır ![]() ![]() İç harcının hazırlanması için; Haşlanmış tavuk göğsü küp küp doğranıp derin bir kaseye aktanlır ![]() ![]() Fırın tepsisi yağlanır ![]() ![]() ![]() Süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır ![]() ![]() ![]() Yufkalar 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() Rulo yapılan yufka firın kağıdıyla kaplanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|