![]() |
Domates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Tavuklu Mantı TarifiDomates Soslu Tavuklu Mantı Tarifi MALZEMELER 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 adet yumurta beyazı (üzeri için) Su (yeteri kadar) Tuz İÇ MALZEMESİ İÇİN 100 gr ![]() 1 adet yumurta sarısı 2 su bardağı et suyu 3 adet domates 4 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı taze kekik Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Hamur için, bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun ![]() ![]() 2 ceviz büyüklüğünde minik parçalara ayırın ![]() Piliç kıymasına doğranmış 1 diş sarımsak (diğer sarımsak domates sosta kullanılacak), maydanoz, karabiber ve tuz ilave ederek iyice (blender ya da kaşık yardımıyla) karıştırın ![]() Hamurları bir merdane yardımıyla çok ince açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates sosu hazırlamak için: Tereyağını eriterek doğranmış sarımsakları pembeleştirin ![]() ![]() Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek mantılara ilave edin ![]() |
![]() |
![]() |
|