Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, makarnanın

Makarnanın Faydaları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnanın Faydaları



Makarnanın Faydaları

En zengin lokanta sofralarından tutun da gariban sofralarına kadar her mutfakta yerini alan, üniversite öğrencilerinin milli yemeği sayılan makarna her ne kadar sadece hamur yiyeceği sanılsa da hiç bilmediğimiz faydaları var

Durum buğdayından elde edilen irmiğin, su ve bazı zenginleştirici maddeler ile karıştırılması ve istenilen biçimler verilip kurutulması suretiyle elde edilen makarnanın, vücut için gerekli vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir besin

Makarna buğdaydan yapılan gıda ürünleri içerisinde, üretim miktarı ve beslenmedeki önemi bakımından ekmekten sonra ikinci sırada bulunuyor

Kaliteli kuru bir makarnanın rengi altın gibi bir renkte olmalı ve kırıldığı zaman kuru, net bir ses çıkarmalıdır

Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir

Yağsızdır Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır,

Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar,

Metabolizmada, hemen enerjiye dönüşür

Makarna, acil enerji ihtiyacı duyan, bir karşılaşmaya ya da gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için temel bir besindir

Makarna hem çok doyurucudur, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir

Makarna sanılanın aksine şişmanlatmaz

Şeker ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır

Makarnanın sağlık yönünden faydaları yanında, ekonomik yönden de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir gıda ürünüdür

Türk mutfağında sos kültürünün olmaması, pişirme konusunda yeterli bilgi sahibi olunmaması, üretimde çeşitliliğin yeni başlaması ve besleyici değerinin yeterince anlatılmamış olması, diğer ülkelere oranla daha az makarna tüketmemize neden oluyor

İtalya´da kişi başına yıllık 30 kilo olan makarna tüketimi, Türkiye´de sadece 6 kilo Ancak, hızlı nüfus artışı, ekonomik olması, pazarlama ve ulaşım olanaklarının artması, çalışan kadınların hazır gıdaları tercih etmesinin makarna tüketimini önümüzdeki yıllarda artıracağını tahmin ediyoruz´´

Yıllık 10 milyon ton olan dünya makarna üretiminin ise 566 bin tonunun Türkiye tarafından üretildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

İtalya yıllık 3 milyon ton üretimle dünya makarna üretiminin yüzde 32´sini tek başına karşılıyor İtalya´nın ardından bir milyon 165 bin tonla ABD, yaklaşık birer milyon tonla da Brezilya ve Rusya Federasyonu geliyor Türkiye ise yılda 566 bin ton makarna üretimi gerçekleştirerek, dünya makarna üretiminin yüzde 5´ini karşılayan ülke konumunda bulunuyor´´

Markarna kıyma, peynir, sebze, mantar gibi birçok yiyecekle birlikte de hazırlanabilir Sınırsız çeşitleri vardır Makarna böreği de bunun bir örneğidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnanın Faydaları

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnanın Faydaları



Ellerien saglik cok guzel olmus
bende cok severim makarna
tesekurler

Alıntı Yaparak Cevapla

Makarnanın Faydaları

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnanın Faydaları



Makarnanın faydaları

Durum buğdayından elde edilen irmiğin, su ve bazı zenginleştirici maddeler ile karıştırılması ve istenilen biçimler verilip kurutulması suretiyle elde edilen makarnanın, vücut için gerekli vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir besin

Makarna buğdaydan yapılan gıda ürünleri içerisinde, üretim miktarı ve beslenmedeki önemi bakımından ekmekten sonra ikinci sırada bulunuyor

Kaliteli kuru bir makarnanın rengi altın gibi bir renkte olmalı ve kırıldığı zaman kuru, net bir ses çıkarmalıdır

Vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve çok yararlı bir besin kaynağıdır

Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir

Yağsızdır Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır

Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar Metabolizmada, hemen enerjiye dönüşür

Makarna, acil enerji ihtiyacı duyan, bir karşılaşmaya ya da gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için temel bir besindir

Makarna hem çok doyurucudur, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir

Makarna sanılanın aksine şişmanlatmaz

Şeker ve kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır

Makarnanın sağlık yönünden faydaları yanında, ekonomik yönden de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir gıda ürünüdür

Türk mutfağında sos kültürünün olmaması, pişirme konusunda yeterli bilgi sahibi olunmaması, üretimde çeşitliliğin yeni başlaması ve besleyici değerinin yeterince anlatılmamış olması, diğer ülkelere oranla daha az makarna tüketmemize neden oluyor

İtalya´da kişi başına yıllık 30 kilo olan makarna tüketimi, Türkiye´de sadece 6 kilo Ancak, hızlı nüfus artışı, ekonomik olması, pazarlama ve ulaşım olanaklarının artması, çalışan kadınların hazır gıdaları tercih etmesinin makarna tüketimini önümüzdeki yıllarda artıracağını tahmin ediyoruz´´ Yıllık 10 milyon ton olan dünya makarna üretiminin ise 566 bin tonunun Türkiye tarafından üretildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

İtalya yıllık 3 milyon ton üretimle dünya makarna üretiminin yüzde 32´sini tek başına karşılıyor İtalya´nın ardından bir milyon 165 bin tonla ABD, yaklaşık birer milyon tonla da Brezilya ve Rusya Federasyonu geliyor Türkiye ise yılda 566 bin ton makarna üretimi gerçekleştirerek, dünya makarna üretiminin yüzde 5´ini karşılayan ülke konumunda bulunuyor´´

Markarna kıyma, peynir, sebze, mantar gibi birçok yiyecekle birlikte de hazırlanabilir Sınırsız çeşitleri vardır Makarna böreği de bunun bir örneğidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.