![]() |
Bulgar Usulü Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar Usulü Poğaça TarifiBulgar Usulü Poğaça Malzemeler 2 adet yumurtanın akı (sarılar üzeri için kullanılacak) 125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) 1/2 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1/2 su bardağı sıvıyağ Yaklaşık 3,5 su bardağı un 3-4 yemek kaşığı susam 3 adet orta boy haşlanmış patates 3 adet sosis (normal boy) 1 çay kaşığı tuz, karabiber Yapılışı İç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ezip tavla zan formunda küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanp avuçlannız arasında yuvarlayın ![]() ![]() Hazırladığınız poğaçaları sıvıyağla yağladığınız ya da fınn kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() Not Su bardağı derken eskilerin normal su bardağını kastediyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|