Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, mantı, tarifi, tavuklu

Fırında Tavuklu Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Mantı Tarifi



FIRINDA TAVUKLU MANTI

Malzeme:
yarım kilo un
1 yumurta
tuz
kırmızı biber
İrice bir tavuk göğsü
2 kaşık tereyağı

Yapılışı:
Un, yumurta, su ve tuzdan hamur elde edilir Yarım saat dinlendirilir Bezelere ayrılıp tahtada 3-4 mm kalınlığında açılır Karelere kesilir Dört ucundan birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir Sıcak fırına verilerek kızartılır Diğer taraftan da tavuk haşlanmaya bırakılır Et piştikten sonra sudan çıkartılır Tavuk suyu olduğu gibi kızarmış olan mantının üstüne dökülür Tenceredeki su 4 su bardağını geçmemelidir Ocağın üstünde çevire çevire pişirilerek suyu çekmesi sağlanır Suyu iyice çektikten sonra tavuk göğsü didilerek üzerine serpiştirilir Kızdırılmış yağ üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.