10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Tepsi Mantısı Tarifi
Saray Usulü Tepsi Mantısı Tarifi
Malzemeler
Sos için ;
4 su bardağı et suyu,
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 Kase süzme yoğurt,
Hamur için ;
500 gram un,
150 ml süt,
Yarım tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 adet yumurta,
Mantı harcı için ;
500 gram az yağlı koyun kıyması,
1 adet rendelenmiş soğan,
1 tatlı kaşığı tuz,
Karabiber,
Su,

Yapılışı
Hamuru hazırlayalım ; Unu bir kaba veya tezgahın üzerine koyun Ortasını havuz gibi açın, tüm malzemeyi ortasına koyun ve elinizle karıştırın Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru tekrar yoğurun ve hamuru boru şeklinde yuvarlayın 5 eşit parçaya bölün Böldüğünüz hamurları avuç içinde bastırarak aralarına un serpin ve üst üste koyun 10 dakika dinlendirin, sonra merdane veya oklava yardımı ile hafif un serperek yufka haline getirin Hamurları dikdörtgen şeklinde kesin Eni ve boyu 3-4 cm'i geçmesin, îç harcını koyduktan sonra çapraz iki ucundan tutup, biraraya getirin Daha sonra fırın tepsisini hafif yağlayarak mantıları dizin Fırında hafifçe kızartın Fırından çıkardığınız mantılara et suyunu ilave edin 6-7 dakika ağır ateşte, mantılar yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra yoğurdu çırpıp, 10 eşit çukur tabağa paylaştırın Mantıları yoğurdun üzerine düzgün şekilde yerleştirin
Tereyağı ve kırmızıbiberi kızartıp, mantıların üzerinde gezdirin Sıcak servis yapın Afiyet Olsun
|
|
|