![]() |
Yumurtalı Volovan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Volovan TarifiYumurtalı Volovan Tarifi 20 cm'lik 1 volovan 6 katı haşlanmış yumurta (dilimlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 marul (dış yaprakları çıkarılıp, yıkandıktan sonra silkelenerek kurutulmuş ve ince kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı şeker 3 çorba kaşığı ekmek içi (kabuğu çıkarılmış) 1 su bardağı beşamel sos 180 gr (1 su bardağı) ceviziçi (iri dövülmüş) 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı hindistancevizi Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, karışımı ince bir tel süzgeçten büyük bir kaseye süzünüz ![]() ![]() ![]() Beşamel sosu marul karışımına ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|