![]() |
Tavuklu Volovan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Volovan TarifiTavuklu Volovan Tarifi 20 cm'lik 1 volovan 350 gr tavuk eti (haşlanıp, kemikleri çıkarılarak doğranmış) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı tavuk suyu 250 gr mantar (silinip, 2 çorba kaşığı tereyağda sote edilmiş) 1 kahve kaşığı karabiber 4-5 salçalık kırmızı biber (çekirdekleri temizlenip, kabaca doğranmış) 2 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı kekik 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Volovon kasesini tepsiye yerleştirip, tepsiyi fırına sürünüz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|