![]() |
Turna Balığı Tartı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turna Balığı Tartı TarifiTurna Balığı Tartı Tarifi Harcı: 500 gr turna balığı (haşlanmış ve temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 küçük soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı elma sirkesi 4 yumurta (hafifçe çırpılmış) 375 gr (1+1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Hamuru: 175 gr (1 1/2 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı tuz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin 1-2 çorba kaşığı çok soğuk su Tarna etleri, limon suyu, soğan, maydanoz ve sirkeyi büyük bir kasede karıştırıp, üstünü kapatarak buzdolabında 1 saat soğutunuz ![]() Bu arada hamuru yapmak için un, şeker ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() 1 çorba kaşığı çok soğuk su katıp, bıçakla una yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız ![]() Hamuru buzdolabından alıp, unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırının sıcaklığını azaltıp (150°C), tartı 1 saat daha, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|