Simidin malzemesi un, maya, susam, su ve tuzdur Önce simidin mayası tutulur Sonra hamuru yoğurulur Hamur yoğurulurken içine maya ve yeteri kadar tuz atılır Hamur, mayası gelene kadar bir yanda dinlenmeye bırakılır Mayası gelen bu simit hamuru ufak bir parça halinde bölünerek 70 gramlık parçalara ayrılır, bu hamurlar simit haline sokulur Sonra pekmezli soğuk su içine atılır Simitler susamlanır ve tavalara konarak fırına sürülür Fırın ısısı 280-300 derece olmalıdır Fırına atılan simitler pişince çıkarılarak yenir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.