Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gevrek, hamuru, tarifi

Gevrek Şu Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gevrek Şu Hamuru Tarifi



Gevrek Şu Hamuru Tarifi

500 gr un
1,5 dl sıcak su
200 gr tereyağı
15 gr tuz

Bu hamuru kıvamına getirmek ve hamurun daha dayanıklı yapmak piştikten sonrada gevrek olması için suyun sıcak olması gerekir Suyu ateşten aldıktan sonra tuz veya yağ ilâve edilir Bu karışımın ortası kuyu gibi yapılmış ve elenmiş un içine dökülür Hepsi karıştırılıp dinlenmek üzere 2-3 saat kadar bir kenarda üzeri kapatılarak bırakılır Bazı hallerde bu hamurun çok çabuk yapılması isteniyorsa hamuru pişirdikten sonra soğumaya bırakılır Ve ılık iken 5 yumurta kırılır Yumuşak bir hamur yapılarak ucuna duy-huni bulunan krema sıkma torbası ile yağlanmış ve unlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde bezeler halinde aralıklı olarak sıkılır Isı derecesi sıcak olan fırında kapağı açılmadan 20 dakika pişirilir

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.