![]() |
Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Osmanlı Çöreği TarifiKıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi İçi için: 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz 2 soğan Tuz Karabiber Yarım kilo has baklavalık un 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı şeker 10 adet bisküvi veya bayat ekmek 5-6 elma 2 yumurta 1 çay bardağı tereyağı 100 gr dövülmüş ceviz Tarçın Karanfil Süt, yumurta, yağ karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır ![]() ![]() ![]() Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ![]() ![]() Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir ![]() İçinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|